Tack Gunilla för dina berättelser!


Foto: Jorid Mathiassen

Gunilla Bergström, född 1942 i Göteborg, mest känd för sina böcker om Alfons Åberg, debuterade 1971 med boken Mias pappa flyttar (Rabén & Sjögren) och var sedan dess outtröttligt verksam som konstnär och författare. Hon blev en av Sveriges främsta bilderboksskapare och har mottagit ett flertal priser och utmärkelser, däribland Astrid Lindgren-priset och Guldmedalj Litteris et Artibus.

Gunillas allra käraste böcker var de om Bill och Bolla (Rabén & Sjögren), en personlig berättelse om vad som inträffar i en familj som får ett barn med intellektuell funktionsvariation och kontaktstörning, ett barn som är ”speciell, hemlig, sin egen sort”.

1972 gavs den första boken om Alfons Åberg ut, God Natt, Alfons Åberg (Rabén & Sjögren). De älskade berättelserna om Alfons kom att bli 26 titlar och har översatts till närmare 40 språk.

En förmåga att blanda vardagens små trassel med livets stora gåtor är kännetecknande för Gunilla Bergströms berättelser.

”- För mitt i vardagen finns ju också: häpnad, bävan, ett plötsligt gapskratt och Eviga Frågor.”

Tack Gunilla för dina berättelser, genom dem fortsätter vi att skratta, häpna och förundras.

https://news.cision.com/se/bok-makaren-ab/r/det-ar-med-stor-sorg-vi-meddelar-att-forfattaren-och-illustratoren-gunilla-bergstrom-ar-avliden,c3403577