Nassim Al Fakir tilldelas Alfons-Bokalen 2013

Barnprogramledaren och musikern Nassim Al Fakir tilldelades idag Alfons-Bokalen för föredömliga insatser inom barnkulturen med motiveringen:

”Nassim Al Fakir får Alfons-Bokalen 2013 för sina insatser för barn och barnkultur i Alfons Åbergs anda. Med värme, humor och vetgirighet väcker han intresset för musik och rytm hos barn från noll till nittionio.”

Prisutdelningen ägde rum i det nyöppnade Alfons Åbergs Kulturhus i Göteborg.

– Nassim har ett härligt och naturligt sätt med barn. Han är verkligen o-vuxlig! Inte så vanligt i barn-TV som ofta härmar vuxenvärldens tänk på yta och duktighet. Dessutom är han en sann musikmänniska!, säger Gunilla Bergström, bildskaparen och författaren bakom berättelserna om Alfons Åberg.

Nassim Al Fakir, född 1977, är musiker, programledare, föredragshållare och konferencier. Han gjorde succé som trumspelande programledare i SVT:s ”Bolibompa”. 2011 släppte Nassim sitt debutalbum, familjeskivan ”Ute och cyklar” med sång och slagverk. 2010 debuterade han som författare med den svängiga barnboken Trudelutt-bussen.

Alfons-Bokalen är ett pris som belönar föredömliga insatser för barn och barnkultur. Priset instiftades 1992 av författaren Gunilla Bergström och Rabén & Sjögren vid 20-årsjubileet av den första Alfonsboken.

Prissumman är 25 000 kronor. I juryn för Alfons-Bokalen sitter Tomas Alfredson, regissör, Gunilla Bergström, författare och Ann Sköld Nilsson, förlagschef på Rabén & Sjögren.

Priset delades ut av Tomas Alfredson. Talare var Michael Treschow, styrelseordförande i Bok-Makaren, som förvaltar Gunilla Bergströms rättigheter.

Tidigare pristagare:
1992 Suzanne Osten
1995 Erik Haag
1997 Thomas Tidholm och Anders Alnemark
2002 Pytte Ravn
2008 Tobbe Trollkarl

Presskontakt Alfons-Bokalen:
Karin Rowland
Rabén & Sjögren
tel: 010-744 21 55
karin.rowland@rabensjogren.se